به گزارش ايسنا، علیحسین بیرانوند اظهار کرد: شرایط اقلیمی متفاوت در ایران وجود دارد که موجب شده گیاهان طبی و دارویی در این سرزمین رشد کنند.
وی افزود: بهطوری که منطقه زاگرس که استان لرستان در آن واقع شده با داشتن رویشگاههای گیاهی مرتعی و جنگلی متنوع دارای انواع مختلف محصولات جنگلی و مرتعی است.
عضو جامعه جنگلبانی ایران تصریح کرد: بعضی از این گونهها از دیرباز مورد شناسایی اطبا و دانشمندان قرون گذشته بوده و سابقه بهرهبرداری در بین مردم کشور ما دارد اما بعضی از آنها هنوز ناشناخته مانده و کاملا شناسایی نشده که بتوانند از آنها استفاده کنند.
بیرانوند اضافه کرد: مردم امروزی به طب سنتی و گیاهان دارویی روی آوردهاند با توجه به این که کشت گیاهان دارویی راحتتر، اثربخشتر، دسترسی به آن آسان بوده و عوارض جانبی نداشته و نیاز به دستگاههای پیشرفته ندارد.
وی افزود: در ایران حدود 8 هزار گونه گیاه داشته که تاکنون از آنها حدود 800 گونه گیاه دارویی شناخته شده بهطوری که در استان لرستان در منطقه زاگرس 400 تا 500 گونه گیاه دارویی بوده که تا به حال متاسفانه 40 تا 50 گونه آن شناخته نشده است.
عضو جامعه جنگلکاری ایران تصریح کرد: با توجه به محدود بودن مراتع و جنگل ما و این که در معرض تخریب قرار گرفتهاند، نمیتوان از همه پتانسیلهای گیاهان دارویی را حفظ کرده و باید برای تولید این گیاهان کشت آنها را بومیسازی و در بین مردم ترویج کنیم.
بیرانوند گفت: با توجه به عوارض داروهای شیمیایی و روی آوردن مردم به گیاهان دارویی باید کشت و توسعه گیاهان دارویی با استفاده از متخصصین انجام و در این راستا سرمایهگذاری شود.
همشهری آنلاین: عضو جامعه جنگلبانی ایران گفت: حدود ۸۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران شناخته شده است.
کد خبر 358889
نظر شما